16 juli 2022

Actie Oekraïne

Monique en Jos hebben zoals een aantal van jullie weten een aantal weken een Oekraïense kennis in huis gehad. Julia heeft inmiddels een examen in Amsterdam gehaald en is toegelaten voor haar opleiding in Londen. Ze is nu terug naar Oekraïne waar haar man ook nog woont.

 

Oorlog in Oekraïne.
Het went na een paar maanden, we gaan gewoon op vakantie, hebben onze dagelijkse beslommeringen en maken ons misschien zorgen over ontwikkelingen in Nederland. Toch willen wij Oekraïne weer wat naderbij halen. Onze vriendin Julia woonde er voordat ze vluchtte uit Kyyiv. Dagelijks raken veel mensen in en door de oorlog gewond, sommige vrienden van haar zijn al dood. Ze vraagt ons telkens om te helpen. Maar wat doe je dan? 
Er is een tekort een gewone EHBO spullen. Daarom hebben wij met hulp van de Stichting Ommen Voor Oekraïne (SOVO-Ommen) een actie opgezet. We zamelen geld in en kopen er EHBO dozen en tourniquets (een drukverband dat kan worden aangelegd om een slagaderlijke bloeding te stoppen) van. Die vervoert SOVO naar Kyyiv waarna ze door worden gestuurd naar plekken met grote tekorten. 


Via www.sovo-ommen.nl/acties EHBO kan je meer lezen over hoe we de actie hebben aangepakt. Doe je mee? Elk bedrag is welkom. NL26RABO 0348949715 t.n.v. SOVO, onder vermelding van ‘EHBO’

 

Actie Oekraïne
Terug